Mūsmājās visus kēksus varētu nosaukt par rozīņu kēksiem, jo rozīnes tajā ir svēta lieta,tas pēc Ivara domām. Bet Jūs mierīgi varat iztikt bez tām. Šo vasaru esmu atklājusi žāvētu meža melleņu garšu. Liekas tādas maziņas un sīkstas,bet kēksos un saldos sacepums ir super..Šī kēksa priekšrocība ir, ka tajā var izmantot eļļu, kas nu vienmēr mājās ir pie rokas un nevajag izmantot mikseri.

Recepte:

100gr samaltas mandeles (var izlaist). 250 ml jogurts/krējums. 125 ml eļļa. 3gb olas. 200 gr kviešu milti + 1 ē.k. 1.t.k. cepampulveris. 0.5 ē.k. vaniļas cukurs. 200 gr cukurs. rīvēta miziņa no 1.citrona,šķipsna sāls rozīnes kādu sauju.

Cep formā 30*12

Gatavošana:

  1. Rozīnes noskalo ar karstu ūdeni, ieliek dvielī un nosusina.
  2. Sausus riekstus samaļ. Cepeškrāsni ieslēdz uz 170 grādiem. Formā ieklāju cepampapīru.
  3. Nedaudz sakuļ jogurtu, eļļu, olas un citrona miziņu. Izmantoju slotiņu.
  4. Citā lielākā traukā samaisa miltus ar cepampulveri, cukuru, van.cukuru,šķipsnu sāli. Tad pievieno šķidruma masu, samaltus riekstus, ātri samaisa līdz viss apvienojas.Ja liek arī rozīnes, tās apmaisa ar 1 ē.k miltiem un iemaisa masā. Visu lej formā
  5. Cep kādas 50 min līdz sausām kociņam. Izmanto foliju, ja augša sāk piedegt. Atdzisušu pārlej ar izkausētu šokolādi vai apbērt ar cukura pūderi

Padoms. Veikalā esmu nopirkusi jau samaltas mandeles, tās turu saldētavā. Visa veida riekstus turu saldētavā, jo tiem ātri beidzās termiņi, bet saldētavā var stāvēt ilgi.