Sveiki visiem!

Šodien tapa ļoti ātra biešu zupa,tik garšīga sanāca,ka vēlējos ar jums padalīties.Varu tik pastāstīt par dažiem noslēpumiem,kas saimniecēm palīdzēs tikt pie daudziem ātriem ēdieniem.

  • sasaldējiet auktās gaļas buljonu,jo tas parasti paliek pāri,to var izmantot zupām,mērcēm
  • saldējiet vakuuma maisiņā sarīvētas jau gatavas bietes
  • saldētavā vienmēr jābūt kādam kūpinātam mājas desas līkumiņam

Un ja tas viss atrodams pa rokai,tad liekam sasalušo buljona kubiku katliņā,lai tas atkūst.

Tikmēr nolobam lielu sīpolu,sagriežam un apcepam,sarīvējam uz rupjās rīves palielus burkānus un tos pievienojam jau saceptajiem sīpoliem.Tos kopā apcepam,kamēr burkāni paliek tik pat kā mīksti.

Kamēr burkāni apcepas,nolobam kartupeļus un atkausējam sarīvētās bietes.Sagriežam ripiņās sagriezto desas gabaliņu un pievienojam buljonam.Es vēl buljonam pievienoju selerijas kātus,sagrieztus smalkāk.Tas svaigumam.

Tikmēr burkāni gatavi,pievienojam buljonam un pie reizes pievienojam sagrieztus kartupeļus.Kartupeļi gatavi,pievienojam sarkanās bietes.Tā kā buljons man bija diezgan koncentrēts,pielēju vēl klāt vārītu ūdeni,to gan katrs pēc garšas un neaizmirstam pie viena pagaršot pēc sāls.Ja viss mūs apmierina,pavāram vēl 5 min.,lai viss uzvāras un savāras kopā.Zupa gatava un ģimene paēdusi.Labu apetīti visiem!

Kūpinātās desas gabaliņš bija kā odziņa zupā!Iesaku!

Recepte.

  • buljons apm.2 l
  • sipols 1gb.
  • burkāni 2gb.
  • bietes 2gb.
  • kūpināta mājas desa 150 gr.
  • kartupeļi 5 gb.
  • selerijas kāti 50 gr.
  • ūdens pēc vajadzības
  • sāls pēc katra garšas.

Tā kā gatavojam un viss jums izdosies!