Sveiki visiem!

Vakar uzrakstīju par kāpostu skābēšanu un šodien man jau prasa kādu savādāku recepti par tiem.Sagadījās tieši tā,ka patreiz gatavoju sautētus kāpostus un mazliet netradicionālā veidā.Tā gatavoju pirmo reizi,noteikti pierakstīšu klāt,kā izdevās un kā pašiem garšo un ja kas,ko vajadzētu receptē izmainīt.

1.Skābie kāposti man tā labi ieskābuši un tāpēc nospiedu nost no tiem sulu.Ieliku katliņā,pievienoju garšvielas un mazliet pārkaisīju cukuru.Pielēju aukstu ūdeni.Pievienojam sarīvētus burkānus,tos gan tā vairāk ar domu,ka tiem būs dabīgais saldums un pie viena iedos ēdienam savu garšu.Uz rīvētiem burkāniem izkliedēti uzberu sagrieztu sīpolu.

2.Par gaļu.Nopirku svaigu stilbu un izņēmu kaulu.Sagriezu liesumu līdz ādai krusteniski,apkaisīju ar sāli un maltiem pipariem.Lai kāposti izsautētos vēl gardāki,ļoti labi pievienot tiem pāris šķēles kūpināta cauraudzīša.Manā gadījumā tās bija ādiņas no cauraudzīša un pāris kauliņi no kūpināta stilba.Tam nav nozīmes ko pievieno,galvenais,ka kāds gabaliņš no kūpinātas gaļas.Tos iespiedu kāpostos un pa virsu uzliku svaigo stilbu ar gaļu pret kāpostiem un ādu uz augšu.Uz ādas uzkaisīju sāli,maltos piparus un pārziedu mēreni ādu ar sinepēm

3.Man jau vārās pāris stundas,stilbs ir sarāvies un sinepes tā arī ir uz ādas.Domāju kādu stundiņu pasautēt,man mazliet pa daudz šķidruma.Tika viss nodegustēts,jo gaļa mīksta un kāposti arī jau uz gataviem velk.Varu tik pateikt,ka viss ļoti labi garšo.Kāposti nav skābi,tādi saldeni skābi,burkāni ir izdarījuši savu darbiņu un garšu arī pastiprinājuši,perfekti viss sabalansēts.

Tā kā varu tik visiem ieteikt šo recepti un manu prāt,tā ir ļoti vienkārša un katram pieejama.Sinepes gaļai piedod savu garšu un kopā ar kāpostiem un vārītiem kartupeļiem,tas ir labāks par jebko!

                 Recepte.

  • skābi kāposti/man bija 2 litru burka,nospiedu sulu un palika mazāk/
  • burkāni 6 gb.vid.izm.
  • sīpols liels 1 gb.
  • lauru lapas 3 gb.
  • graudiņu melnie pipari 10 gb.
  • smaržīgie pipari 5 gb.
  • sāls pēc garšas
  • cukurs 2 tējk.
  • kūpinājums pāris šķēles
  • svaigs cūku stilbs 1 gb.
  • ūdens viena krūzīte
  • sinepes 1 ēd.k.

Visiem labu apetīti!