Sveiki visiem!

 Tik ļoti sasapņojos par šmorētu vistas gaļiņu,ka pilnīgi pilna mute ar siekalām!Šoreiz gan gatavoju garajā mērcē,lai būtu tā riktīgi ko pārliet pāri vārītiem kartupeļiem vai griķiem,vai makaroniem.Tas nu gan katra paša ziņā,kas katram labāk garšo.

 Recepte pavisam vienkārša,bet iznākums sanāk gards.

1.Man bija vistu ceturtdaļas.Var sagriezt gabaliņos veselu vistu.Kas katram pa rokai,vai vienkāršak nopērkams.Sagriezu mazākos gabalos un uz uzkarsētas pannas apcep augu eļļā līdz no visām pusēm gabaliņi apbrūne.

2.Lieku katliņā,pievieno sāli pēc garšas,pievieno graudu melnos piparus,smažīgos piparus,lauru lapu un palielu smalkāk sagrieztu sīpolu.Uzlejam aukstu ūdeni tā,lai gandrīz nosedz gaļu.Liekam vārīties uz mazas uguns līdz gaļa mīksta.

3.Man prasījās mazliet tumīgāka mērce,tāpēc iebēru pāris ēdamkarotes miltus krūzītē,uzlēju aukstu ūdeni pilnu krūzīti un kārtīgi izmaisīju,lai nav kunkuļi no miltiem.Pamazām lej virsū gaļai un visu laiku maisa līdz krūzīte tukša.Vēl dažas minūtes pavāru uz pavisam mazas uguns,ka tik burbuli uzmet un mūsu šmorētā vistiņa ir gatava.

                    Recepte.

  • vistas gaļa
  • paliels sīpols
  • sāls pēc garšas
  • melnie graudu pipari 10 gb.
  • smaržīgie pipari 4 gb.
  • lauru lapas vid.izm.2-3 gb.
  • ūdens
  • var pielikt selerijas sakni,pētersīļu kātus garšai

Tā kā gatavojam un baudam!Visiem labu apetīti!