Sveiki visiem!

Tā kā mums arī ir šis aparāts un bija lasītas daudz un dažādas atsauces tieši par šašliku airfryer,tad pats izmēģināju to tajā pagatavot.Tiks aprakstīta tikai un vienīgi mana pieredze no gaļas izvēles,marinādes izvēles un tieši kā un cik ilgi tika ceps šašliks.Arī pa visām garšām un iespējām.

Parasti šašlikam izvēlos cūkgaļas karbonādi bez kaula un ādas,bat ar treknumiņa kārtiņu.Šoreiz tāds gabaliņš nebija pieejams un nācās izmantot šķiņķi no cūkas pakaļējās ciskas,visā tās skaistumā,ar visu ādu.Sagriezu palielos šašlika gabaliņos un gabaliņiem,kuriem bija āda,ādu sagriezu vēl krusta uz pusēm ar domu,ja būs brūna maliņas ādiņām,lai tās var sagrauzt.Kam tas nav aktuāli,griežam ādu nost.

Recepte pavisam vienkārša un būs beigās.Sagriežu sīpolu,pievienoju sāli un mazliet cukuru un visu kopā saspaidu,lai veidotos sīpolu sula.Pievienoju gaļu,garšvielas un visu labi izmaisa.Liekam istabas temperatūrā uz stundiņu,lai iemarinējas.

Pēc stundas ieslēdzu aparātu uz 180 grādiem,kamēr tas uzsilst,saliku šašliku uz restītes.Man tas likās vienkāršāk,nekā mērcēt koka kociņus un uz tiem savērt gaļu.Laiks tika uzlikts uz 30 min.Kad bija jau cepies 20 min.,paskatījos kā viss izskatās iekšā un sapratu,ka gaļa jāapgriež otrādi,ko arī izdarīju.Cepās vēl atlikušās 10 min.un bija gatavs.

Tagad par garšām un visu pārējo.Biju patīkami pārsteigts,ka šašliks no šķiņķa bija iznācis sulīgs un mīksts,ko nevarētu teikt,ja to ceptu uz grilla,jo gaļa ir salīdzinoši muskuļaina un cīpslaina.Negatīvais moments-otrā dienā šašliks bija diezgan ciets,jo airfryera gaļa cepoties bija aprāvusies ar kārtiņu.Kamēr tiko cepta,tas netika novērots.Jā,uz grilla cepts šašliks ir ar savu šarmu un garšu,viennozīmīgi.Ja vēl negrillē uz veikala oglēm,bet izkurina bērza pagales un nelieto aizdedzināšanas šķidrumu!To jau visi paši saprot.

Ne jau visiem ir iespējas mājas apstākļos grillēt ārā uz grilla,ziemā vai vasarā.Tādēļ šāds variants visnotaļ apsveicams un savu reizi,kad sagribās šašliku,pielietojams.Pie tam pluss vēl tajā,ka ātri pagatavojams.

Tā kā gatavojam,izmēģinam un katram no mums būs savs viedoklis.Varu tik piebilst,ka pats noteikti vēl savu reizi tā izcepšu šašliku,varbūt jāuzliek dažas minūtes mazāks laiks,tā kā viss mūsu rokās!

Visiem neizsīkstošu eksperimentētāju garu un lai labi garšo!

Recepte.

  • cūkgaļas šķiņķis,labāk karbonāde 1 kg
  • sāls 17 gr.
  • cukurs 4 gr.
  • malti pipari pēc katra vēlmēm
  • liels sīpols 1 gb.
  • garšvielas šašlikam