Sveiki visiem!

 Te tāds klasisks piemērs kā tikt pie gardām vakariņām,tik tāds sīkums,jābūt nopirktām gaļīgām ribiņām.Mūsmājās parasti kāda porcija ar ribiņām ir iegādāta iepriekš,ribiņas ievakumētas un sasaldētas.Tad tās vislabāk uzglabājas un tiešām ir kā svaigas tikko no tirgus.

 Mēģināšu aprakstīt divus variantus kā mēs tās gatavojam mūsmājās.Pirmais ko izdaram,novelkam virsējo plēvi nost no ribiņām un sagriežam porcijās.Katru ribas gabaliņu apkaisam ar sāli un maltiem pipariem.Uzsmidzinam augu eļļu no visām pusēm.Pašu plāti arī burtiski plānā kārtā pārklājam ar augu eļļu.Kārtojam uz cepamplāts ribas gabaliņus tā lai tie savā starpā nesaskarās un liekam cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz kādu 1 stundu un divdesmit minūtēm.Laiks var atšķirties,jo katram no mums cepeškrāsns cep savādāk.Ja jūt,ka sāk palikt pa brūnu,uzklājam cirsū folliju.Katrā ziņā,ja domājat,ka jau varētu būt ribiņas gatavas,vienmēr ir iespēja tās pagaršot!

 Te tik varu piebilst,ka ļoti populāri kopā ar ribiņām cept kartupeļu pusītes.Tās tā-pat apziež ar augu eļļu un mazliet apkaisa ar sāli.Ja kādam tīk,var apkaisīt pikantumam ar kartupeļu garšvielu.Parasti ir tā,kad kartupeļi paliek smuki brūni,gaļa tad arī ir gatava.Kādus salātus klāt,tas gan katra paša ziņā.Labu apetīti!

  Otrais variants arī vienkāršs,tik vajadzēs mazliet vairāk laika.Plēves nost,sagriežam porciju gabaliņos,apkaisam ar sāli un pipariem,uzrīvējam mazliet muskatriekstu,uzkaisam sauso timiānu,sauso baziliku un visam pāri uzšļakstam 9 % galda etiķi.Nevajag daudz,tik nu tā pile te,pile tur,būs labi kā sanāks.Visam virsū pa vienai ēd.karotie majonēzes un augu eļļas un tējkatoti sinepes.Visu kārtīgi samaisa un liek vēsumā vietā vai ledusskapī lai iemarinējas.Minimums uz kādu stundiņu.Kārto ieziestā cepamplātī un atkal liekam iekšā iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz stundu un 20minūtēm.

 Atkal tas pats variants,klāt var pielikt kartupeļu pusītes,lai cepjas kopā un būs foršs cienasts.Tik atgādināšu,kartupeļu pusītes pirms cepšanas jāieziež ar augu eļļu un jāuzkaisa mazliet sāls.Visiem labu apetīti!