Jo vairāk audzēju ķirbjus, jo vairāk esmu pārsteigta par to dažādo garšu.Galvenais tik atrast pareizo pielietojumu. Ne viss kas der cepšanai, der konservēšanai un sulai. Šoreiz izmantoju saldo muskata ķirbi, tas tāds zaļš un nedaudz saplacināts

Recepte.

Pamatnei:

*sviests 100gr

*milti 200 gr (pusi var aizstāt ar maltām mandelēm)

*cukurs 40gr

Pildījumam:

*ķirbis sagriezts gabaliņos 400gr

*sviests 30gr

*kanēlis pustējkaroti

*muskatrieksts šķipsna

*citrons 1gb

*olas 4gb

*skābs krējums 100gr

*cukurs 120gr vai nedaudz vairāk

*miltu 1 ē.k.

*pūdercukurs

Cepamā formā 23-24 cm

Gatavošana :

  1. Gatavo ķirbja biezeni:ķirbja gabaliņus kopā ar dažām ēdamkarotēm ūdens un sviestu sautē zem vāka, līdz ķirbis ir mīksts. Pievieno kanēli un muskatriekstu.Masu sablenderē un noliek lai apdziest.
  2. Gatavo pamatni. Traukā iesijā miltus, uz rupjās sakņu rīves sarīvē aukstu sviestu. Pievieno 1 ē.k auksta ūdens un visu ātri sastrādā kopējā masā. Var visu darīt arī kombainā. Mīklu izrullē, izveido bortiņus un ieklāj veidnē kurā ieklāts cepampapīru.Mīklu sabaksta ar dakšiņu, cep 180 grādos 15-20 min. Izņem no krāsns, temperatūru samazina līdz 160 grādiem.
  3. Olas sakuļ ar cukuru,pievieno ķirbja biezeni,krējumu,miltus,rīvētu citrona miziņu un izpiesto sulu.Es ieteiktu pagaršot masu, ja par skābu, pievieno vēl cukuru.Visu samaisa un lej uz ceptās pamatnes.Cep apmēram 50min,līdz virsa nedaudz brūna.Izceptu pārkaisa ar pūderi un atdzesē.