Sveiki visiem!

Jauna,izmēģināta recepte,kuru varu ieteikt visiem,kuriem garšo zivis.Domāju,ka šādi var pagatavot ne tikai līdaku,bet arī asarus,zandartu,samu.Lai jums izdodas!

Gatavošana :

1.Ņemam līdaku,notīram zvīņas,izņemam iekšas un izfilējam.Sagriežam filejas gabaliņos,mazliet apsālam,apvārtam tikai miltos un cepam karstā pannā augu eļļā līdz gabaliņi smuki brūni no visām pusēm.

2.Zivs gabaliņus noņemam no pannas un tālāk šai pat pannā liekam cepties sagrieztu sīpolu.Kad sīpols palicis caurspīdīgs,pievienojam sagrieztus svaigos tomātus/var izmantot konservētos savā sulā/.Pievienojam maltus piparus pēc garšas,timiānu un rozmarīnu.Kad tomāti izdalījuši sulu un ir mīksti,pievienojam ābolu biezeni,medu un saldo krējumu.Mazliet visu pavāram pannā,lai viss saēdas kopā un šai brīdī pievienojam sāli pēc garšas.Sāls pavisam mazliet vairāk,kā parasti.

3.Kārtojam mercē ceptos līdakas filejas gabaliņus.Tos sautējam 5 min.Apgriežam otrādi un sautējam vēl 5 min.

Viss pavisam vienkārši un katram pieejams.Rezultāts neizsakāmi baudāms.Var lietot kopā ar rīsiem siltu,kā arī ļaut visam ievilkties un baudīt atdzisušu.Lai visiem izdodas!

Recepte:

  • līdaka 2kg
  • sīpols 1gb.
  • tomāti 4-5 gb.
  • ābolu biezenis bez cukura 1ēd.k.ar kaudzi
  • medus 1ēd.k.strīķī
  • timiāns 1/2 tējk.
  • rozmarīns 5 lapiņas
  • saldais krējums 300 dl
  • malti pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas
  • augu eļļa
  • milti