1-IMG_3527Recepti atradu internetā zem nosaukuma “ideālo cepumu recepte” ,kurus var izmantot  cukura glazūras dekorēšanai.Tie ļoti labi saglabā formu un pēc izcepšanas virsma ir līdzena,līdz ar to ļoti labi piemērota greznošanai ar glazūrām,marcipānu  un cukura mastiku  un pie tam arī garšīgi.

Recepte:

  • 200 gr kviešu milti
  • 50 gr mandeļu milti
  • 75 gr cukura pūderis
  • 100 gr sviests(istabas temp.)
  • 3 gb.olu dzeltenumi
  • vanilins
  • šķipsna sāls
  1. Miltus izsijā kopā ar sāli,cukura pūderi.Pievieno mandeļu miltus.
  2. Tam visam pievieno mīkstu sviestu un ar miksera lāpstiņu maisa uz lēna ātruma līdz viendabīgai masai (atgādina smiltis)
  3. Tad pievieno dzeltenumus,vanilīnu.Ātri visu samaisa .
  4. Satin plēvē un ievieto uz kādu  stundu ledusskapī.
  5. Plāni izrullē un ar formiņām izspiež cepumiņus.
  6. Cep 170 grādos 15-20 min.Uzmana ,lai nepaliek brūni,ja izmanto dekorēšanai.Tikko izņemtus no cepeškrāsns var nopresēt ar mīklas rulli,ja cepumus grib vēl līdzenākus.Bet ja tīri tikai ēšanai ,tad uz to visu var nesaspringt,jo garšīgākie jau ir tie brūnākie.

Recepte ņemta no krasovskaia.com